miercuri, 16 martie 2011

Braila, dor de

Ei, da, s-a întâmplat şi asta...zilele acestea de primăvară, cu mirosurile lor cu tot, mi-au adus aminte de oraşul natal. De Insula Mare a Brăilei, de mersul la pescuit cu tata, de plimbările cu bicla Pegas Modern prin Insulă, de fostul anticariat de lângă teatrul Maria Filotti, faleza, Grădina Publică, Turnul de apă, patinoarul, garniturile de marfă părăsite în zona depozitelor de mai jos de baza sportivă Spartacus, de partidele de tenis de cîmp cu Paul, de meciurile de baschet de pe terenul de sport de la Murgoci etc.


Multe, multe amintiri, cele mai multe plăcute. Aş vrea să ajung pe acolo, să mă preumblu pe străzile dragi mie, să vizitez bodegile mele dragi, inclusiv cea în terasă, de sub sălcii, să stau în fund, pe faleză şi să privesc Dunărea.


Peripluri fanteziste, cu cartea în rucsac, cu berea pe masa metalică, soare, lene care năpădeşte, înconjoară, învăluie dulce şi te predispune la visare şi la plănuit excursii prin Insula Mică a Brăilei.


Nică Petre, sculptorul, Perpessicius, criticul literar, Nae Ionescu, proful universitar, Panait Istrati, scriitorul, Mihail Sebastian, scriitorul şi dramaturgul, Nicu Alifantis, bardul sunt numele de oameni mai cunoscuţi care s-au născut şi au trăit o parte a vieţii lor în acest oraş de pe malul Dunării verzi.

Un comentariu:

  1. Apropo, stii ca Nica Petre e tare vestit la Toronto??? Are si cenaclu, si discipoli (Hategan)... In revista Observatorul gasesti mai multe date...

    RăspundețiȘtergere