vineri, 23 aprilie 2010

news from the eastern shore

Asa, tot stand la birou si incercand sa lecturez chestii despre parasirea timpurie a sistemului de educatie, imi dadui seama ca nu am mai scris de mult vreun post pe blog. Cum ar veni, realizai ca imi e mai simplu sa mazgalesc ceva aici decat sa ma joc serios, citind pentru un viitor raport de serviciu.

Procedural, procedez clasic: imi pun ceva muzica (trecui in revista Blood, sweat and tears; Wishbone Ash, Tom Waits si Pogues si ma oprii asupra celor din urma). O, ce lume minunata imi da, asa, aripi de plimbare printre cuvinte. De la fara noima/sens, la o oarece congruentizare a ideilor anterior brambura. De ce sa dau sens spuselor?! Pentru ca, altfel, e posibil sa ies din habitusul meu directionalist, subsumat realizarii unor teluri/obiective propuse. Si, daca ies din acest habitus, apare un clivaj, care produce dureri de cap. Si, cum is obisnuit mai degraba sa am dureri de cap de la baut decat de la gandit/actionat, incerc sa imi dau seama ce dracu' vreau sa zic aici. Ca am plecat de la o chestie si am ajuns la a bate campii (in cautare de iepuri zglobii, numai greu de prins in poza). Asa, deci cu muzica inainte, sa zic si io ceva legat de titlul postului.

Mi-am (mai)comandat azi 2 carti sh de pe amazon: cate o colectie mare de tot de scurte (sau mai lunguietze) povestiri: un set complet de Hemingway si un altul de Faulkner.Altfel, am mai dibuit 2 albume foto semnate Clarence Laughlin: The personal eye si The haunter of ruins (care are, printre alte texte insotitoare pozelor, si unul de Andrei Codrescu). Ah, cred ca as pleca putzin pana in Irlanda sa ma mucesc oleaca cu ceva amestec de bere si whiskey. Sa stau in baruri si pe cheiul portului, sa car cativa saci in spinare si sa ma prabusesc intr-o doara, rupt de beat si obosit.

In rest, am mai dibuit 2 carti despre opera si viatza lui Tom Waits (e tare de tot, gagiu'), o relatare a lui Densmore despre traiul pe vatrai cu Morrison, ceva albume de Newton: White women si Sleepless nights si niste fotografie 'erotica' de a lui Sieff.

Altfel, in cateva zile ne mutam cu casa. Ceea ce este foarte bine (venit).

Altfel, mai e o saptamana si vom (deja) fi pe langa sibiu, in cinstea 1 mai-ului.


De fapt, cum am ajuns sa scriu acest post? Pai (re)citind niste posturi de la dog pe pe blog, ala cu cuvinte. Chestii despre sinceritate, lovituri in boase care lasa sechele si te fac rau, iertare, (re)amintire, ganduri razna, peste campii si campuri, relatari despre elipsele dintre reamintirea betiei, etc. Acum, ca dadui de mentionarea unui anume Fane, care zice ceva de "batran si bolnav", ma intreb daca o fi cel pe care l-am cunoscut la Moreni, cel cu lacul in curte si, in lac, cu ratza care nu se scufunda normal, ca suratele ei, in sensu' ca nu-i iesea miscarea de dat peste cap pe sub apa. si era cam haioasa, ce-i drept. si perseverenta, de altfel.

Altfel, ce sa zic....life goes on...with or without...


lots of drinks si plimbari disparate printre ciulinii Baraganului, cu lentila super-angulara dupa noi...ca sa surprindem alb-negru o realitate evidenta siesi, care se desfasoara la infinit, pana nea' omu' isi baga coasa in ea si o da gata.

2 comentarii:

  1. mi-as dori sa fiu barbat, numai cat sa experimentez bucata faina cu irlanda:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-ai intors Lucian?
    Io mi-as dori sa fiu chiar bere sa vad cum imbat pe cineva...:)
    CM

    RăspundețiȘtergere