marți, 1 martie 2011

news de pe frontul tariei

Carti cumparate, whiskey cumparat si degustat si o continua adrenalina organicista, asa as putea caracteriza ultimele zile.

Is f. multumit de o f. recenta achizitie intitulata "Morrison. A feast of friends", avandu-l ca autor pe Frank Lisciandro. Contine o multime de fotografii necunoscute mie ale lui Jim si o serie de relatari despre el care apartin unor apropiati ai sai, gen Vince Treanor, Bill Siddons, January Jansen, Michael McClure, Babe Hill s.a.

Ca fotografi care imi par interesanti, din cei descoperiti in ultimul timp, as numi asa: Hiroshi Osaka, Kenro Izu, Frederic Barzilay, Lucien Clergue, Manuel Alvarez Bravo si Albert Watson.

Mi-e dor de Curmatura de mor. As vrea sa stau sus, sa aspir aer curat si tare, sa beau vin, si tarie din butelca de inox 'proaspat' achizitionata si ceai cu rom. Sa mananc slana cu ceapa si usturoi si sa stau pe terasa de lemn, sa admir zapada, inaltimile si magarii jegoshi.

Mi-am mai luat si ceva carti romanesti, in special de la Polirom, care vorbesc depre comunism, elite, rezistenta taranimii etc. Asa, ca sa imi fac o idee in plus despre ce a insemnat comunismul in Romania, ce mutatii a produs si pentru a ma pregati cat mai bine contra rinocerizarii (de orice factura ar fi ea).


Plush e o veselie, o draguta. Se zbenguie pe acilea, calareste biroul la greu, doarme in special pe minisistemul audio, horcaie cand o mangai, e innebunita dupa boabe, haleste cu mare pasiune pufuleti, alune, dulciuri si linge la greu doza de bere cu alcool.

Incerc sa lecturez una dintre cartile lui Petre Pandrea despre Brancusi, care se doreste a fi o sociologie a sculptorului, o radiografie a amicilor si inamicilor sai, dar nu ma prinde deloc nici stilul de scriitura, nici abordarea asa-numita sociologica. Ma rog, mai incerc...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu